• Frilansar       • Oselvar - den levande båten       • Norwegian Steam / Jåttseglarane       • CV/arkiv       • Kontakt       • Heim  




Director general for UNESCO, Irina Bokova, studerer Kjell Magnus sitt fotografi av Oselvaren på Bjørnafjorden. Foto: UNESCO/Alix Christelle

Fotobidrag i UNESCO-utstilling

 

4. juli opna UNESCO utstillinga "Journeys Through Our Fragile Heritage", ei fotoutstilling om immateriell kulturarv utanfor UNESCO sitt hovudkvarter i Paris.



Fotoutstillinga er eit samarbeid mellom UNESCO, Wikimedia Sverige og Wikimedia Italia og vil framheva kor viktig det er å ta vare på kulturarv gjennom fotografi, slik at me kan halda fram med å ta vare på vår kulturelle identitet og byggja vår felles framtid. UNESCO, Wikimedia Sverige og Wikimedia Italia trur at gjennom å verdsetja bilete og gjera informasjonen tilgjengeleg for publikum vil minska risikoen for tap av kulturarv og hjelpa folk til å vera stolte over det kulturelle mangfaldet.

https://meta.wikimedia.org/wiki/Connected_Open_Heritage/Physical_Photo_Exhibition#Norway:_Oselvar finst meir info om teksten som følgjer med biletet.



Oselvarbiletet er knipsa på Bjørnafjorden utanfor Solstrand i Os i 2010 og viser far og to søner på rotur ein fin vinterdag. Øyvind Sunnfjord og Jonas ror medan Ludvik kosar seg i bakronga. Båten er bygt i 2001 ved Oselvarverkstaden av Hallgeir Forstrønen Bjørnevik.

I tillegg til Paris skal utstillinga visast i Sverige og Italia, og muligens i Spania og Canada òg.

Les meir info om heile utstillinga på https://meta.wikimedia.org/wiki/Connected_Open_Heritage/Physical_Photo_Exhibition#Title_page

Kjell Magnus var den som skreiv nominasjonsframlegget som førte til at bygging og bruk av Oselvaren no er å finna på UNESCO si kulturarvsliste over immateriell kulturarv. Les meir om dette på denne linken.